Geschiedenis


1985-Het idee voor een seniorenorkest is afkomstig van oud-dirigent Albert Niemeijer uit Bedum en Taeke v.d. Hoek uit Delfzijl.

A.Niemeijer wordt ook de dirigent van het orkest in oprichting en wil het doen zonder honorarium. De heer Niemeijer hanteert de dirigeerstok al vanaf 1943 en treedt ook op als jury-lid tijdens concoursen en componeert en arrangeert.

T. v.d. Hoek bespeelt de cornet. In Delfzijl heeft hij de jeugd-brassband Music Joy op poten gezet.

Het initiatief is in de Provincie Groningen behoorlijk aangeslagen. Er hebben zich al 30 muzikanten voor dit orkest aangemeld. Met de oproep voor blazers gooide men gelijk een visje uit voor een geschikt repetitielokaal. Die werd al snel gevonden nadat de beheerder van het horecabedrijf Boei 12 aan het Schildmeer bij Steendam z’n grote zaal beschikbaar stelde.

1990 Nieuwe repetitiezaal in Harkstede “de Roemte”.

 

9-5-1990

1995 Op 3 mei vertrekken we naar Amerika en Canada. Ter gelegenheid van de 50-jarige herdenking aan de gevallen militairen in de Tweede Wereldoorlog en het Gouden Bevrijdingsfeest vinden er allerlei feestelijkheden plaats in Lynden, gelegen in de staat Washington. Het PSOG zal een grote optocht met 1000 oud-strijders uit Amerika en Canada opluisteren. Zo werd er op 7 mei in Canada een concert gegeven voor veel oud-Nederlanders

2002 Op 4 januari ging webside van PSOG de lucht in.

2003 Het Samponhuis in het Stadspark wordt onze repetitiezaal.

4-4-2007

2005 Op 13 november was het zover , dat Albert Niemeijer na 20 jaar de artistieke leiding te hebben gehad, het stokje overdroeg aan Bert Kosmeier. Bert studeerde aan het conservatorium te Groningen. Hij was tot aan zijn pensionering directeur van ’t Kielzog-CKC, een centrum voor Kunst en Cultuur in de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

2013 Bert Kosmeier droeg het dirigeerstokje over aan Frits Visser.

2022 Frits Visser is gestopt met dirigeren voor het Seniorenorkest PSOG. Op 2 november nam Willem Flisijn het over.

30-09-2012